I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Ellens framsteg

Kategori: Ellen

Jag har ju glömt berätta om Ellens framsteg på sistone! Oj oj, här händer det grejer. Hon äter mat bättre och bättre för varje dag. Hon får gröt på förmiddagen och på kvällen med lite fruktpuré till och så får hon ett varmt mål om dagen, i bland två lite beroende på. Sen får hon sin vanliga mjölk också, förstås. Ibland kör vi välling  men det verkar hon inte vara så förtjust i och vatten i pipmugg är mer roligt att leka med. Att dricka/svälja vatten känns jättekonstigt och undviks helst men hon använder gärna pipmuggen. När hon sen har fått en del vatten i munnen så låter hon det sippra ut igen. Hur tusan får man dem att lära sig dricka vatten då? Någon som har något bra tips?

Igår när vi var på Palmyra och åt kebab så fick Ellen gröt och när hon ätit klart kom en ifrån personalen och gav henne en klubba! Hmmm.... jag vill inte gärna att hon ska äta godis ännu så hon fick nöja sig med att sutta på den, utanpå pappret. Det gick ju lika bra det, för vad är en klubba för någon som är 7 månader? Jo en kul grej och inte något man äter.

Ellen med klubba

Det största framsteget som Ellen gjort är väl krypandet. Nåväl, nu kryper ju inte Ellen utan hon kravlar sig fram, häver sig liksom på armarna framåt. Men hon står på knä och gungar, hon vilar även så. Ibland står hon med rumpan i luften på tårna och händerna men hon tar sig inte framåt då, ännu. Kanske hon aldrig kommer att krypa utan fortsätter med sin hävteknik. Den är snabb och effektiv i alla fall, det ska gudarna veta. Swisch så är hon i köket, fast man just satte henne på lekmattan i vardagsrummet. Det verkar inte som att hon är jätteroad av att förflytta sig längre sträckor utan att ha ett uppdrag, så att säga. Typ följa efter en boll eller om hon siktar in sig på exempelvis mina fötter eller något intressant längs golvet en bit bort. Då sätter hon fart tills hon kommer fram men sen ligger hon gärna kvar där. Hon "spankulerar" liksom inte omkring och utforskar hela lägenheten ännu så länge men det kommer säkert det också. Första riktigt hävningen/hasningen framåt var i alla fall 1 maj hemma hos Daniel och Sophia men det var bara en kort bit. Numera tar hon sig som sagt långa sträckor och det fort. Jätteroligt! Ännu roligare kommer det bli när hon kommer hänga med direkt överallt utan att man behöver locka på henne att komma, som vi gör nu. Nu vet inte jag hur man lägger upp rörliga bilder men här är hon i full action faktiskt, även om det nu inte syns då.

Ellen kravlar

Kommentarer

  • eva-li säger:

    Dricker hon vatten ur vanlig flaska? Denize dricker bara via flaska eller glas..gillade inte pipmuggen.

    2010-05-09 | 20:47:48

Kommentera inlägget här: