I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Tullinge & Lida

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och hälsat på Eva och Tommy. Det var supertrevligt och vi åt en jättegod lunch som Tommy hade lagat. Han är en jäkel på mat så man var ju mätt som ett spett sen. De har en så mysig trädgård och vi satt på deras altan och mös och blev uppassade. Efter maten kikade vi och Ellen in i deras supersöta lilla lekstuga som Tommy har byggt en gång i tiden. Deras barnbarn är stora nu så stugan är lite oanvänd men Ellen kommer ju älska den om några år! Redan nu var hon nyfiken på bultbräda, hund och docka. Det finns massor av leksaker att utforska där inne och hon blev lite ställd när vi öppnade dörren, nästan blyg. Hon satt alldeles stilla och bara tittade först men sen lekte hon lite med hammaren och bankade lite på bultarna.

Ellen i lekstugan


Efter att Ellen ätit åkte vi till ett ställe som heter Lida. Det är ett ställe med skidbacke, badstrand, små hus för fester o dyl, en restaurang och ett café, en minigolfbana samt en idrottskyrka (märk väl ordet idrotts-) och en massa spår att springa i, i skogen m.m. Där var väldigt fint, en hel del folk, massor av små kaniner som skuttade omkring och så det fina vattnet. Vi strosade en liten kort runda för min dumma fot gör fortfarande ont och tittade på vattnet, omgivningarna och kyrkan sen bjöd Tommy på glass och kaffe. Vi satt där myste under ett parasoll på uteserveringen och Ellen sov en stund.

Här är vyn från restaurangen ner mot badet. En stor gräsyta att leka på eller vad man nu vill. Sola kanske.

Lida

Här är Eva & Tommy. De är nästan som extra mor- eller farföräldrar till Ellen. Jag är så tacksam och glad över att de finns i vårt liv och att vi har så trevligt tillsammans.

Eva&Tommy

Restaurangen /caféet. Liten del av golfbanan syns också i förgrunden.

Restaurang & golfbana

En del av badstranden. Det fanns fler ställen längs med vattnet att hoppa i vattnet i från. Bryggor på 3-4 ställen.

Badplatsen

Det var ett trevligt ställe och jag tror säkert vi kommer åka dit fler gånger framöver. När vi åkte tillbaka tittade vi på nybygget vid gamla Tullinge flygplats. Där har de smällt upp massor av radhus, kedjehus och villor. Kändes lite ihopträngt men kanske kan det bli mysigt om några år när folk bott in sig och det har blivit lite mer trädgård omkring husen. Nu såg det lite trist ut faktiskt och får lite gettovarning, tyckte jag.

Innan vi åkte hem plockade Tommy lite hallon ifrån sin trädgård och gav oss. De har vi smaskat på i kväll tillsammans med nektarin, mango och passionsfrukt samt lite vaniljglass. Så himla gott! Jag älskar verkligen sommaren med alla dessa läckerheter men min mage är mindre glad. Nu får jag nog ta det lugnt med sånt där ett tag. För mycket fibrer och min mage säger ifrån. Men attans så gott det var!

Fruktsallad

Kommentarer


Kommentera inlägget här: