I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Karibien med omnejd

Kategori: Allmänt

Så här i råkalla, trista januari-februari när man liksom tröttnat på det vita och gnistrande (vilket jag gör nästan med en gång, skall tilläggas) och inte förstår sig på vintern eftersom man ändå inte åker varken skidor eller skridskor, så längtar jag bort. Jag älskar att resa, helst till varma platser, gärna med exotiska vyer och just nu är hjärnan väldigt inställd på Jamaica eller Mexico eller Puerto Rico..... eller varför inte allt ihop!? En av mina drömresor är en runtresa i Karibien med omnejd. Men det är väldigt dyrt så jag får nog spara ihop pengar i en massa år till. Min drömresa skulle definitivt innehålla följande stopp: Jungfruöarna, Puerto Rico, Dominikanska Republiken, Kuba, Jamaica, Mexico, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica och Panamá och kanske några fler ställen på vägen dem emellan. Jag skulle vilja vara borta minst 3 månader, annars skulle resan bara kännas stressande. Undra vad det skulle kunna kosta?? Det får bli när jag blir pensionär eller nåt.

Jag har varit på Dominikanska Republiken i två veckor och dit åker jag hemskt gärna igen. Vi gjorde en del utflykter men mest så solade och badade vi. Vi gick omkring på stranden, snorklade, åt god mat och drack drinkar. Hotellet vi bodde på var precis vid stranden och all mat och dryck var inkluderad.

Hotellrestaurangen, en av poolerna och havet där borta...

Vi åkte till en helt annan by, vi besökte ett casino och dessutom promenerade vi i en djungel och besökte grottor men jag skulle gärna göra dubbelt så mycket mer om det bara funnits tid till allt. Därför skulle jag föredra att resa bort en lång period, så man verkligen hinner med att utforska allt. Men för att kunna göra det så behövs pengar!

På resande fot. En vy ifrån restaurangen vi stannade till på, på vägen till Santiago.

Här är vi på väg till en båt som ska ta oss ut till en s.k Paradisö där man kunde snorkla, leta snäckor och se på fiskar. Skönt att de hade lite koll och verkligen sa till att man inte fick röra rev, ta med sig något ifrån ön osv.

På väg till Paradise island för att snorkla och se på snäckor.

Ja, jag får fortsätta drömma. Jag kan ju börja med att hitta ett jobb så jag tjänar ihop lite pengar också. Men om jag ska få något hyfsat jobb måste jag nog vidareutbilda mig. Poff, drömmen känns som bortblåst och man är tillbaka till trista, kalla Sverige igen. Men jag ska inte klaga. Vårt land är fantastiskt och vi har vacker natur och härligt sommarväder och massor, massor att utforska här också! Jag har hela Norrland kvar i stort sätt. Har bara varit i Boden och där var också fint, på sitt sätt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: