I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Möjahelg

Kategori: Allmänt

Ut till Sollenkroka med bil och så vidare med båt ut till Möja. Det tar ganska lång tid men det är en härlig ö. I helgen har det också varit bröllop på ön och många fina klänningar fladdrade förbi. Vi har haft tur med vädret! Solen sken på oss hela lördagen och Kalle och jag fick barnvakt när Ellen hade somnat för att sova middag. Vi fick låna varsin cykel och tog en tur runt på Möja. Vi satt i en stillsam hamn och tittade på fåglar och lyssnade till brygg-kluck. Härligt!

Liten hamn

Sen cyklade vi vidare, gick lite i ett skogsparti för att leta svamp. Jag hittade 4 ynka taggsvamp, små rackare och en sopp. Kalle hittade bara blåbär. Myggbiten till tusen hann jag bli på den lilla skogspromenaden. Ajaj vad det kliade hela kvällen. Idag har jag lite värk i sittbenen efter cykelsadeln. Vi satt ute mestadels av dagen och njöt av sol och vind uppe på berget (deras lilla stuga ligger högt upp på ett berg) och tittade ut över den lilla hamnen. Efter vår cykeltur mulnade det plötsligt upp och det kom en rejäl regnskur men den var snart förbi.

ut över hamnen

Här ser man lite av den söta stugan. Sen har de en större stuga också och det var den vi bodde i. Den hyr de ut till sommargäster ibland, samt en ännu mindre gästbod men de har jag inte kort på. Lägg märke till den vackra humlen som ramar in lilla farstukvisten så fint, tycker jag.

stugan

Vi har fått massor av god mat! Linnea har kört värsta hotellservicen. Vi fick en god paj till lunch och till middag fick vi bruschetta med getost till förrätt, kyckling med prosciutto lindat runt i gräddig enbärssås och bakad potatis samt annat gott. Efterrätten hade Björn gjort. Olika bär- och smulpaj med vaniljsås. Supermumsigt och lyxigt till tusen för vi behövde inte (fick inte ens) diska, duka eller nånting. På kvällen gick vi en liten promenad och jag såg en jättefin padda som vi studerade noga allesammans. Även hunden. Sen satt vi inne i stugan och myste en stund innan vi gick och la oss i vårt lilla hus.

Kalle & Ellen

Ellens farfar hade jättemysiga små tofsar på sina luvsnören. De var gosiga att pilla på. Hon trivs väldigt bra hos sin farfar och numera känner hon igen farmor och farfar direkt, när vi träffas. Det är roligt.

Ellen o farfar

Vi sov hyfsat bra (Ellen hade jättesvårt att komma till ro i sin resesäng och snodde runt som en tok en bra stund), sen vaknade vi ett par gånger under natten och Ellen vaknade redan 05.30. Hon fick komma upp i vår säng och försökte hålla oss vakna men vi var båda så trötta att vi slumrade och lyckades sova lite i omgångar och till sist somnade även Ellen om och vi låg kvar till 9 innan vi gick upp. Väl uppe väntade värsta lyxfrukosten! Linnea ÄLSKAR att äta frukost och gör alltid så goda. Efter frukost gick vi ner till hamnen och tittade på lite fina båtar, kyrkan och senare såg vi får och var ner till den andra hamnen. Ellen sov gott i vagnen nästan hela tiden.

Möja kyrka

får

När vi kom tillbaka tyckte vi hon var lite varm, snorig och grinig. Hon fick mat och dryck och ny blöja men var fortfarande lite kinkig. Jag kollade i munnen på henne och mycket riktigt, två små framtänder har precis spruckit igenom! Oj vilka glädjerop och hurra det blev. Ellen fick svalkande melon att mumsa på och mådde snart bättre. Tyvärr så har ungen börjat gnissla och pressa tänder! Det låter döläskigt och nästan lite farligt!

Vi hann även med en supergod sen lunch innan det var dags att packa ihop oss för att åka hemåt igen. Ellen har haft jätteroligt på Möja, lekt i solen med farmor & farfar, studerat myror och andra småkryp på nära håll, dragit hunden i svansen men klappat försiktigt, klättrat bland klipporna osv. Det har med andra ord varit en skönt och avslappnad helg. Väl hemma igen har vi packat upp allt (jäklar vad grejer man har med sig på resor, alltså) och Ellen har badad för hon var värsta smutsgrisen efter alla äventyr. Mamma och pappa också tycks det. Det var skönt med en dusch. Kalle har hittat 8 fästingar på sig under tiden vi varit på Möja! Plus en på mig men den var på byxorna. Bara två hade hunnit sätta sig, som tur var, för det är ju inte kul att ta bort de. Blä så äckligt.

Och som om tänderna inte var nog så tog Ellen sina första 4 steg i kväll! Jag hade just kommit ut ur badrummet och stod i Ellens rum och grejade med något och Kalle låg på golvet i tv-rummet och hade sagt åt Ellen att komma med Ludde (hennes gosegris) och då hade Ellen lyft upp Ludde och gått mot Kalle! Haha, så härligt. Jag missade de två första stegen dock och såg bara de sista två. I morgon får vi öva mera gång och även ta foton. Jisses så stor vår lilla tjej börjar bli nu och hon har så härlig personlighet. Nu har hon däckat i sin egen säng och kommer förmodligen sova gott hela natten. Vi hoppas på det i alla fall för jag är jättetrött och ska hoppa i bingen nu. Godnatt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: