I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Fortsätter drömma om radhus

Kategori: Allmänt

Igår tog vi bilen till Fagersjö, parkerade och gick en lång promenad i solskenet. Vi tittade på de jättefina radhusen som ligger precis nere vid vattnet. Även om sjön är lite igenvuxen pga fågellivet som finns där så var det vackert och både jag och Kalle kan definitivt tänka oss ett radhus där. De som ligger precis vid vattnet går nog för en 3-4 miljoner men en bit upp är de lite billigare. Bakom dem är också ett större skogsparti som de precis höll på att gallra och rensa bort en massa sly och annat i. Det såg väldigt städat och vackert ut. Vi såg rödhake (som är min favoritsmåfågel) och fasan. Vi pratade med en som bodde där och hon pratade om området som paradiset. Kan ju inte bli bättre betyg. Så här i vinterskrud är väl saker sällan vackra men så här ser det ut på lite håll. Vattnet till vänster men nu syns mest vass och bakom alla husen ligger skogen och till höger om, kommer en liten väg och sedan fler radhus.

Fagersjö

Det låg även jättepampiga villor, mer vanliga villor och även mindre hus åt andra hållet och det var där vi gick vår promenad. (Mot Farstahållet till) Det som är positivt (eller negativt för många) är kommunikationerna. Det finns varken tunnelbana eller pendel här utan det är buss som gäller eller får man gå till Högdalen för att ta tunnelbana. Detta gör att området är väldigt lugnt och städat, faktiskt. Det märktes också när vi gick omkring. Det var nästan kusligt lite folk i rörelse, fast det var så vackert väder. En del var ute och pysslade i sina trädgårdar. Vi såg fina krokus och snödroppar. Grusknaster var det gott om och det var massor av fågelsång och ljumma vindar. Nu har våren verkligen kommit på allvar. Skönt! Det enda jobbiga just nu är all hundbajs som ligger och skräpar.

 Snödroppar Solig krokus

Efter promenaden åkte vi genom Fruängen, åt lite thaiwok och sedan körde vi till IKEA. Jag ville köpa ramar till tre stycken målningar som jag köpte i New York men som bara blivit liggande och så behövdes det lite servetter och annat. Precis vid ingången stod det en ambulans med två sjuksyrror som propsade på att man skulle vaccinera sig mot TBE och det var ju ändå dags för mig, så jag passade på att ta sprutan. Det gjorde inte ont men idag är jag lite öm precis vid sticket. Tyvärr hittade vi inga ramar som vi var säkra på skulle passa men vi köpte en ny matta till vardagsrummet och lite andra småsaker. Ellen fick två små gosedjur för de kostade bara 1 kr styck! Helt löjligt billigt. När vi kom ut ifrån IKEA var klockan 18.00 och Ellen var ganska less på att åka vagn, sitta sele, åka bil och bara allmänt finnas till. Hon gnällde ganska friskt och jag var lite smådeppig för den fina gröna grodan som hon fick av Linda (innan hon föddes) var plötsligt borta. Den har hängt i vagnen hela tiden men så gick gummibandet av och hon lekte med den. Nu är den borta! Den ligger väl på IKEA´s golv någonstanns. Vi var tvungna att ha lite saker till dagens middag med Björn & Kicki så det var bara till att stuva ner Ellen i vagnen igen och gå in på ICA Kvantum för att handla. Hon blev ganska nöjd med sin nya leksak och pep bara till då och då men däremot tyckte både jag och Kalle jättesynd om en pappa som ensam med två illvrålande barn i 2-4 årsåldern skulle försöka handla och det ordentligt också. Vi skulle bara ha några få saker men han skulle storhandla. Sånt tar ju tid och när då barnen skriker så det ekar i hela butiken, ja då är det fan inte roligt. Usch stackarn. Jag led med honom men han tog det med ro. Småpratade med den ena av dem som var på minst dåligt humör, frågade vilken fil hon ville ha och vilken mjölk som var bäst osv. Hatten av för det tålamodet! Själv hade jag nog ställt vagnen, tagit ungen unden armen och marscherat ut ur butiken. Vårt barn väntade med sitt utbrott tills hon satt i bilstolen. Då kom illvrålet och Ellen var så arg så vi fick stanna och plocka upp henne. Inte ville hon ha mat och blöjan var okej men ändå var det något som inte var bra. Till sist gav vi upp och körde vidare trots protesterna och rätt var det var, så sov hon. Knall fall blev det dödstyst. Vi skrattade gott, för det var vad vi både hade förutspått, det tog bara lite längre tid än vad det brukar men nästan alltid måste Ellen skrika och leva lite rövare innan hon somnar. Väl hemma sov Ellen vidare, vi drack kaffe och åt ballerina kladdkaka-kex (de är supergoda) och dammsög vardagsrummet innan vi la ut nya mattan. Den är väldigt grön men jag tror nog det blir bra ändå. Sen vart det lite dator, lite tv och lite lek med en betydligt piggare Ellen innan det var dags för sängen. Idag blir det lite städ och plock och ikväll kommer som sagt Björn och Kicki på middag. Det ska bli himla roligt att få träffa dem för det var ett tag sen sist, nu.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: