I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Vi har blivit med lott

Kategori: Allmänt

Helgen har varit ganska så lugn, tycker jag. Fredagen var vardagligt händelserik. Ellen och jag var hemma hos Malena på barn- & mammaträff. Hennes lilla Leo hade nu äntligen blivit frisk ifrån RS, öroninflammation och vattkopporna som nu hade läkt ut och bara var små torra skorpor, verkade inte störa honom alls längre. Han var vid gott humör, tycker jag. Några av de andra barnen var sjuka så vi var inte fullt gäng men det var väldigt trevligt ändå. Vi tittade på lite kort och åt god fruktsallad. På kvällen var lilla familjen på Maxi för att storhandla. Ellen var på bra humör hela tiden. Höjdpunkten var när hon fick ett maxiblad att bläddra i! (läs; tugga och suga på.) Hon hade sovit gott i flera timmar precis innan, trött av att ha fått leka med sina kompisar, så att vara utvilad när man handlar är himla bra. Senare på kvällen hade Kalle lagt henne på sin lekmatta och vi stökade lite i köket. Plötsligt var Ellen borta! Hon var inte på mattan längre och jag såg henne inte när jag tittade in i vardagsrummet. Hon kan ju inte krypa så jag förstod inte vart hon hade tagit vägen först. Men så hittade jag henne på baksidan av och under fåtöljen! Bara hennes lilla huvud stack fram. Hahaha.... hon hade kravlat baklänges (det är hon en hejare på) hela vägen dit på bara några minuter.

Ellen som krälat baklänges

På lördagen hade vi besök av vänner ifrån Uppsala (som var sjuka då vi hade Ellens dop) och vi fikade tårta, öppnade en fin present till Ellen (En bok om Paddington, den söta lilla björnen.) och pratade om allt möjligt. Eftersom vi träffas alldeles för sällan så passade vi på att boka upp en till träff med en gång. Då ska vi åka hem till dem och grilla i deras trädgård. De lyxbullarna har egen hus mitt i skogen. MYSIGT! Kalle hann med att baka gott grahamsbröd på kvällen också. Mumsigt med hemmabakat, tycker vi.

Penséer Pensée 2

Idag har vi varit en tur till Plantagen och när vi hade handlat lite ballkongblommor (penséer) så tog vi en promenad ner till kolonilotterna som ligger en bit där ifrån. Där är så mysigt och fint och förra sommaren så kastade vi avundsjuka blickar på området när vi åkte förbi med bilen, på väg till Maxi eller Bauhaus eller nåt annat i Länna. Larsboda kolonilottsområde heter det. Ligger jättefint vid Drevviken med fina skogspartier och kolonistugor som grannar. Vi knatade in och tittade på lotterna. Alla såg fina ut även om de är vårtrötta och lite rufsiga med fjolårets gråa gräs och tuvor av gamla perenner. Vi började snacka med en av gubbarna som strosade omkring och jag frågade om det var lång kö på lotterna!? Han sa att han inte trodde det och pekade på en tjock gubbe som satt i solen och gottade sig en bit bort, tillsammans med två tanter. "Fråga han där borta. Han är ordförande i föreningen", sa han. Vi gick bort och började snacka med dem alla tre. Mycket trevliga och roliga. Jag älskar att prata med trädgårdsintresserade och odlingsfolk är verkligen ett speciellt släkte. Det är ju så lätt att prata också när man vet att man har ett gemensamt intresse. Nog fanns det lotter lediga, sa gubben och ville gärna visa vilka. Vi gick ett varv och vips så hade vi hittat en som vi tyckte om och skrivit kontrakt! Så nu har man 100 kvm lott i Larsbodas kolonilottsförening! Stor lycka! Sådan glädje. Och den är billigare och bättre än de som vi står i kö till. Det negativa är att det är lite längre bort ifrån vårt hem men det positiva väger över lugnt. Det kliar i hela kroppen och jag vill bara dit med en gång och börja planera och påta i jorden. Tyvärr så är det planer på gång att området skall bli lägenheter så vi vet inte hur länge vi får ha vår lott men eftersom vi ändå är på gång att flytta till radhus så känns 3 säsonger perfekt för oss. Lagom bindande. Blir det inga lägenheter finns möjligheten att behålla lotten. Blir det radhus kanske det blir i närheten och då kan vi också ha kvar den om vi vill. Om det blir bygge av lägenheter så flyttas området och då får de smälla upp ett nytt område att ha lotter på. Om man vill så får man flytta med då i så fall och börja om på ny kula. Eller så fixar vi en ny lott någon annanstans. Det löser sig. Om man nöjer sig med att odla och stöka med års-grejer så spelar det inte så stor roll att det kostar lite. Man måste ju inte köpa dyra perenner som sen inte går att flytta på, menar jag. Det är plan fin mark, jorden är arbetad och mycket finns redan på plats. Läget är soligt, mitt på området i skydd av andra lotter med staket runt om hela området. Fina grusgångar och bra uppdelat. Ordning och reda, liksom. Folket verkar superbra också! Viktigt faktiskt. Man kan grilla där, det finns toaletter och badvattnet är bara ca 100 m bort. Så här ser vår lilla lott ut, just idag.

Lott 1  Lott 2  Lott 3  Lott 4

Jag kommer självklart att fortsätta fota och visa hur lotten utvecklas över våren och sommaren. Ni må tro att jag är i sjunde himmeln just nu! Gud så spännande denna sommar kommer att bli. Måtte det bli bra väder bara. Jag ska odla massor av goda grönsaker och på lotten finns redan svarta vinbär, vindruva, jordgubbar och en hel del perenner som ex. påskliljor, scilla, kärleksört, höstaster osv. Vem vet vad som lurar under jorden och under gammalt gräs och kvistar från förra året?! Det ska bli spännande att se vad som poppar upp.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: