I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Utflykt till Tyresta Nationalpark

Kategori: Allmänt

Igår startade vi dagen med att besöka Farsta centrum. Mamma, Ellen och jag letade efter en vårjacka åt mig och till sist hittade jag en på Axelssons. Dessutom på rea! Alltid trevligt. Kalle letade svarta byxor men det är ju svårt att hitta nu när det är vår. När vi gjort stada lite tog vi bilen ut till Tyresta Nationalpark (där vi var i somras med Björn och Tyson och bland annat såg en vacker uggla) och gick lite i vårsolen. Det var ganska svårt att ta sig fram med barnvagnen för det låg rejält med snö kvar på sina skuggiga ställen. Skam den som ger sig, vi kom framåt sakta men säkert och på vägen såg vi att bävern hade varit framme!

Bävern har kalasat 

Det är vackert i nationalparken även på vårvintern. Långt där borta ska det vara en and eller två. Fin utsikt och med kikare såg man lite bättre såklart. Vi såg dock inte om det var en vigg också.

Fint även på vårvintern. Långt bort flyter några änder

Det låg lite is kvar på den lilla sjön vid grillplatsen men det var vackert idag också. Jag längtar till sommaren dock, när man ser lite mer djur och kan njuta mer av värme och sol. Vid grillplatsen blåste det ganska mycket så vi grillade och åt, sen hängde vi inte kvar så mycket längre. Det var skönare att gå i solen.

Stensjön

Frusna men mätta!

Pappa tänder en brasa   Mamma   Kalle

På kvällen åt vi provencalsk lergrytskyckling med ris, potatis och sallad samt en god rödvinsås och drack gott vin till. Pratade och umgicks med mina föräldrar och hade det allmänt mysigt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: