I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Härlig men lite stressig måndag

Kategori: Allmänt

Oj vilken stressig dag det blev men ändå en väldigt bra dag. Jag hade sett och hört att vädret skulle vara dåligt men solen strålade fint utanför fönstret när lilla familjen åt sin frukost och sen bar det av till däckfirman för Kalles del, äntligen skulle vi få sommardäck på bilen....trodde vi ja! Nej, däcken satt så hårt fast (samma problem förra året) att de till sist gav upp och Kalle fick åka tillbaka hem igen med sommardäcken i bilen och vinterdäcken på bilen. Vi hade ju planerat tvärtom. Vi ska prata med Ford och få det fixat med en brännare. Tydligen har många Ford Focus samma problem. Mycket irriterande!

När Kalle kom tillbaka så åkte vi ganska så direkt iväg till Bauhaus. Vi packade först bilen full av redskap, fika i form av fruktsallad, kaffe och ostmacka, barnvagn och filt och gud vet vad. Proppis blev bilen ialla fall. På Bauhaus inhandlade jag diverse till lotten. (Detta kan ni läsa om i Odlingslotten-kategorin.) Vi hann med att stoppa i oss en hamburgare också sen bar det äntligen av till lotten. Det var det som var huvudsyftet med hela dagen och eftersom vi hade hört att det skulle bli dåligt väder ville vi komma dit så fort som möjligt på dagen så vi hann allt vi ville innan gäster och oväder kom. Vi hade så snälla gäster så de ville gärna möta oss ute vid lotten och vid 15-tiden kom så Helena med sina barn. (Kaspar, Margit och lilla Alfons) Det var så roligt att de äntligen kom till oss på besök, vi har ju varit hos dem då och då men de har aldrig varit i Hökis hos oss och nu fick de bli de första gästerna på våran odlingslott också! Margit var maniskt rädd för insekter visade det sig. Det var myggor, myror, spindlar och humlor som var superfarliga och hemska men sniglar var bra djur. De kan man pussa. Stackarn var så rädd att hon illvrålade och snörvlade om vart annat och Helena hade fullt upp med att borsta bort (inbillade) myror, räta till strumpbyxorna som egentligen var boven till killet och kliet, bära och lyfta, trösta och lugna. Kaspar roade sig med att plocka vinbärssnäckor och ogräs (tyvärr inte på vår lott) samt såklart utforska området. Ellen sov och Alfons, ja han bara låg på en filt och gillade livet. Gud vilken härlig unge. Lugn som en filbunke mitt i allt stoj. Lite fika fick vi trots allt i barnen och de gick även ner till vattnet och tittade lite.

Familjen Olsson minus pappa P-H.

Efter några timmar åkte vi så hem. Kalle klädde om till träningskläder och passade på att ta sin springrunda hem. Perfekt! Vi hann precis innanför dörren med alla barnen så kom Helenas man och mötte upp. Han fick så bli barnpassaren medan mammorna ordnade maten. Snacka om grottmänniska men vad gör det? Jag älskar att laga mat, P-H ville gärna vara med barnen efter att ha varit ifrån dem hela dagen. Ellen stortrivdes! Hon var lugn och tillfreds. Kom bra överens med alla barnen och lekte jättebra på filten med Alfons. Jag hörde inte ett enda missnöjt pip ifrån henne på hela kvällen! Helt underbart. Dessa barn gick finfint ihop med henne. Jag lagade köttfärssås och spagetti till ett helt kompani och Helena gjorde jättegod sallad samt dukade. Vi fick precis plats i vårt lilla kök och vi hade det riktigt mysigt. Alfons mumsade på biff stroganoff men Ellen fick bara gröt för hon är fortfarande inte bra i sin mage. Kroppen värkte så där härligt av trädgårdsarbete och alla var mätta och nöjda. Vid 20-tiden åkte de så hem och vi fick (efter diskplock och lite städning) äntligen sträcka ut oss i soffan framför TV:n. Ellen slocknade som ett ljus 21.30, helt slut efter dagens äventyr men sov ändå till 08.00 idag.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: