Saffransbiscotti
Kategori: Allmänt
För er som vill baka själva så kommer här receptet. Håll till godo!
125 gram smör
2 pkt saffran (1 gram)
150 gram skållad och hackad mandel
3 ägg
knappt 2 dl strösocker
7 dl vetemjöl (samt lite till utbakning om degen är för lös)
2 tsk bakpulver
ca 70 gram riven mandelmassa
Smält smören och blanda i saffran. Låt svalna. Vispa ägg med socker pösigt. Häll i den hackade mandeln, den rivna mandelmassan, saffransmöret och bakpulver i äggsmeten och rör om. Rör sedan ner mjölet, lite i taget till det blir en ganska lös deg. Forma 4 "korvar" på en bakplåt och platta till dem lätt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 15 min. Kolla till dem då och då. De ska bara få lite, lite färg. Tag ut dem och skiva dem på snedden i lagom stora skorp-bitar. Vänd snittytan uppåt. Sänk ugnen till 150 grader och rosta dem ca 5 min. Tag ut plåten och låt svalna. Förvara dem torrt och lufttätt när de svalnat helt.